It’s a djungle out there

Världen är just nu full av alternativa terapeuter, självutnämnda profeter, livscoacher och människor som lovar att de kan göra dig frisk från alla möjliga olika symptom och lösa alla dina problem. En del av dessa är mer seriösa än andra, somliga mindre.
Så jag är ännu en?
Varför ska du välja att vända dig till just mig och inte till någon annan av alla dessa människor?
Svaret kanske kan tyckas märkligt.
Jag tror att två av de saker som skiljer mig från mängden är att jag vare sig påstår eller tror att jag sitter på den ultimata lösningen till ditt eller andras problem. Jag har heller ingen quick fix att erbjuda dig.
Vad är det som är så bra med det? Hur kan det vara något positivt?
Genom att jag inte tror att jag kan erbjuda dig den vattentäta lösningen så behöver jag ständigt hålla dig som individ i fokus. Jag arbetar utifrån att vi alla är unika, med unika utmaningar och svårigheter och därför ser också lösningarna olika ut. Bara du har svaren på dina frågor. Mitt jobb är att hjälpa dig att hitta dem. Du äger din sanning men ibland behöver du någon som kan hjälpa dig att se den.

En människa består av många delar och för att ditt liv ska fungera så bra som möjligt behöver alla dessa delar vara i så bra balans som det möjligtvis går. Det är inte ett arbete vi gör på en dag eller en timme. Vi är så vana idag vid att allt ska gå snabbt, vi äter snabbmat och vi skyndar oss genom tillvaron från aktivitet till aktivitet. Mitt i det förlorar vi en del av oss själva. Vi hinner inte stanna upp tillräckligt länge för att möta de människor vi verkligen är. Vår själ och våra känslor behöver tid och ofta långsamhet för att växa, läka och utvecklas. Jag tror inte att snabbmatssamhället kan eller ska appliceras på våra inre liv. Jag erbjuder därför inga quick fix, istället tar vi oss tillsammans den tid som behövs för att alla de olika delarna av ditt liv ska komma i harmoni. Det kräver arbete och engagemang och därför får du även uppgifter att utföra mellan våra samtal. Det är din arbetsinsats som skapar din framgång.

Mina principer i mitt arbete är:
Se HELA människan. Vi är många delar, alla beroende av varandra. Ett kort ord för det är holism.
Att jobba med oss själva kan vara ett spännande detektivarbete. Det finns så många spännande sidor av oss själva som vi ännu inte sett.
För att den verkliga glädjen ska vakna behöver också sorgen omfamnas. Vi kan inte springa iväg och smita från det svåra om vi någonsin vill att livet ska bli enkelt på riktigt. Alla känslor är okej och måste få finnas.
Ära långsamheten. För att ett frö ska bli en blomma behöver det få tid att gro.
Vi behöver lära oss att förlåta oss själva men också att släppa det som en gång varit för att lära oss att uppleva verklig tacksamhet i vårt nu.
Och inte att förglömma, livet var inte tänkt att enbart vara en kamp. Att växa och utvecklas kan vara inspirerande och spännande när vi lär oss att inte kämpa emot oss själva utan istället jobbar för att bli ännu bättre versioner än de vi tidigare var.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *