Freedom, eller…?

Restriktionerna är borta och vi har tillåtelse att leva lite som vi vill igen förutsatt att vi ändå tar ansvar. De begränsningar som vi under snart två år har levt under är borta och vi får själva välja vad vi vill göra, när och med vem. Men är det verkligen så enkelt?

Ibland tror jag att våra egna föreställningar, kraven vi ställer på oss själva och de roller vi tror att vi behöver leva upp till begränsar oss mer än vad några pandemier i världen någonsin skulle kunna göra. Vi låter yttre förväntningar, ibland till och med inbillade sådana, styra hur vi vill leva våra liv.

Sätt dig ner en stund idag och fundera över hur du vill leva ditt liv. Vad skulle du göra om inget begränsade dig? Vad drömmer du om? Vem vill du egentligen vara? Hur vill du att din framtid ska se ut? Vad är egentligen viktigt för dig?

Är det här svåra frågor att besvara? Ju svårare de är desto viktigare är det kanske att du verkligen vågar titta på dem. Ibland har vi levt så länge för andra människor att vi förlorat oss själva på vägen.

Men… Jag kan väl inte bara strunta i mina barn eller sluta att ta hand om min gamla mamma eller glömma bort min partners behov och önskningar? Jag måste väl ändå ta hänsyn också till andra?

Självklart är ingen människa en ö. Vi behöver leva i samspel med de som finns omkring oss. Vad jag försöker säga är att du också behöver få finnas. Dina drömmar behöver få ta plats. Du har rätt att sätta dina gränser och omfamna det du verkligen vill göra i livet. Dina behov är viktiga, minst lika viktiga som någon annans, och du bär inte ansvaret för andra vuxna människor. Det får de faktiskt göra helt på egen hand.

Kasta bort dina inre sociala restriktioner. Var precis så social, eller asocial, som du vill och behöver vara. Låt ingen annan, inte ens dina egna tankar, få begränsa din frihet och dina val i livet.

Behöver du lite stöd på vägen mot att komma fram till vad du egentligen vill eller hur du ska nå dina mål är du varmt välkommen att höra av dig. Jag tar gärna emot nya klienter och ditt första informationssamtal är dessutom helt kostnadsfritt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *